Ljeti biramo osvježavajuće (i brze) obroke pripremljene sa svježim sezonskim povrćem. Juhe ispunjavaju sve naše kriterije: lagane su, ukusne i prepune vitamina i minerala. Stoga, ako želiš izbjeći predugo stajanje kraj štednjaka, a svejedno uživati u nutritivno bogatom obroku, obavezno isprobaj pet ljetnih verzija juha koje donosimo u nastavku.
Hladna juha od krastavaca
Hladna krem juha od krastavaca će te rashladiti, ali ti i dati sve nutrijente koji tijelu ljeti posebno nedostaju. Za kremoznost juhe zaslužan je avokado, a posebnu aromu joj daje kopar koji se savršeno nadopunjava s krastavcima.
Juha od tikvica
Ako ipak preferiraš topli obrok, ovo je recept za tebe! Ova juha poslužit će kao predjelo ili kao brza i jednostavna večera. Odaberi nekoliko tikvica srednje veličine s glatkom korom i počaste se odličnim obrokom s malo kalorija. Posluži toplu juhu s maslinovim uljem i naribanim parmezanom.
Domaća juha od rajčica
Sezona svježih domaćih rajčica je na vrhuncu, a mi jedva čekamo iskoristiti sve arome i okuse koje nam nudi. Jedan od najboljih načina kako to napraviti je ovom kremastom domaćom juhom od svježih rajčica. Priprema je vrlo jednostavna, a ako uz juhu napraviš i focacciu dobit ćeš idealan ljetni ručak.
Kremasta juha od avokada
Ako voliš jela na žlicu, isprobaj ukusnu krem juhu od avokada! Juha od avokada savršeno je kremasta, aromatična i lagana. Obogaćena je sokom od limete, lukom, češnjakom i kimom. Vrijeme pripreme je 30 minuta, a količina je dostatna za pet porcija.
Juha od graška po receptu Mary Berry
Isprobaj nevjerojatno kremastu i osvježavajuću juhu od graška i mente po receptu gastro dive Mary Berry. Glavni su sastojci mladi grašak i menta, a društvo im prave i luk, temeljac i maslac. Priprema će ti oduzeti ne više od 20-ak minuta, a lagana juha poslužit će kao predjelo, lagani ručak s nogu ili večera.