Idemo na izlet i nosimo fit salatu i povrtne bruskete

Fillvlad/Pexels Fit salata i povrtni brusketi
Ovi su zalogaji hrskavi i jako ukusni, no ono najbolje jest da su ujedno i zdravi pa možeš bez imalo grinje savjesti poslužiti ih svima. Istodobno osvježavaju i zasitni su
Vidi originalni članak

U proljeće ćeš sasvim sigurno naći povod da iznenadiš obitelj ili prijatelje ukusnim jelima u kojima možete zajedno uživati na svježem zraku. A što bolje budi apetit od svježeg zraka?

Ovi su zalogaji jako ukusni, a najbolje je to što su ujedno i zdravi pa ih možeš, bez imalo grižnje savjesti, svima poslužiti. Istodobno osvježavaju i zasitni su, a kako priliči i sezoni u kojoj smo - puni su vitamina.

Spakiraj bruskete u praktične posudice i ponesi bilo gdje da kreneš - jednako su ukusni i kada su topli, ali i kada su hladni.

I još jedna napomena - ne moraš strogo slijediti ove recepte, pusti mašti na volju i u salatu, ali i u bruskete dodaj omiljeno povrće.

Fit salata

Sastojci (za 4 osobe):

  • po pola glavice salate kristalke i puterice
  • šaka jestivog prkosa
  • po ¼ svežnja peršina, vlasca i bosiljka
  • 250 g mini rajčica
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 2 žlice vode
  • 2 žlice ulja
  • začinsko bilje po želji

 

Maštovita jela za izlet u prirodu

 

Postupak:

  1. Po pola glavice salate kristalke i puterice očisti, operi i natrgaj na veličinu zalogaja. Šaku jestivog prkosa operi i  posuši.
  2. Operi, posuši i nasjeckaj svežnjiće peršina, vlasca i bosiljka. Očisti mini rajčice. Pomiješaj limunov sok, jabučni ocat, vodu i ulje.
  3. U dresing umiješaj začinsko bilje. Salatu i mini rajčice posloži na pladanj pa prelij dresingom.

Povrtni bruschetti sa začinskim travama

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 ciabatta
  • 3 mrkve
  • 3 stapke celera bjelaša
  • malo kopra, peršina, vlasca
  • šaka listova boražine
  • 1 žlica ulja
  • 50 g naribanog parmezana
  • sol i papar

 

Recepti Idemo na izlet - ove zasitne salate savršen su obrok pod vedrim nebom

 

Postupak:

  1. Nareži ciabattu na kriške i prepeci ih kratko u pećnici na 200 stupnjeva. 
  2. Očisti i operi 3 mrkve i celer te ih naribaj, odnosno nareži na komadiće. 
  3. Uzmi malo kopra, peršina, vlasca i šaku boražine te sve začine operi, posuši i sitno nasjeckaj. Pirjaj mrkvu i celer na ulju. 
  4. Dodaj povrću parmezan i začine pa sve začini solju i paprom po želji. 
  5. Pripremljenu smjesu namaži na kriške ciabatte.

 

jela za piknik Piletina u slanini i salata od tjestenine - savršen spoj Radionica kuhanja Naše čitateljice pripremile su najbolja ljetna jela za piknik! Imamo recept Kako napraviti kubanski sendvič, najpoznatiji sendvič na svijetu?

 

 

Posjeti Gastro.hr