Iskoristite ostatke hrane i napravite slasno predjelo

I ovog Uskrsa prisjećamo se savjeta iz kulinarskog studja Majstor kuhar kako bismo naučili neke nove trikove za najukusnije blagdanske stolove.
Vidi originalni članak

Chef Branko Ognjenović pripremio je ukusna predjela od ostataka uskršnjeg doručka i ručka pa ako slijedite jednostavne upute nikada više vam neće propasti ostaci šunke, mladog luka kruha ili kuhana jaja koja uvijek možete naribati u ovu brzinsku i ukusnu blagdansku poslasticu.

Darko Kontin Najpoznatiji hrvatski food bloger otkriva uskršnje tajne

Tortice s mladim lukom i šunkom



Sastojci:

  • 100 g šunke
  • 100 g sira
  • 2 komada mladog luka
  • 100 g kruha (sredina)
  • 4 jaja
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • 50 g maslaca
  • Sol, papar

Kombinacija za pet Uskršnji must have: Novo ruho šunke u kruhu

  1. Očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Šunku i kruh narežite na kockice te dodajte mladom luku i izmiješajte.
  2. U zdjeli istucite jaja s vrhnjem, dodajte mješavinu šunke, kruha narezane na kockice i mladog luka. Sve dobro izmiješajte te začinite sa soli i paprom. Zatim umiješajte ribani sir i sve zajedno još malo izmiješajte.

Novi blog! Po starinski: Uskrsni slavonski perec

3. Kalupe premažite maslacem te malo pospite grizom da bi tortice nakon pečenja bile lagano hrskave. Dodajte smjesu te pecite u zagrijanoj pećnici cca 20 minuta (ovisno o veličini kalupa) na 180 stupnjeva.

4. Poslužite sa salatom po izboru ili umakom.

Pročitajte sve savjete chefa Branka Ognjenovića

Pripremite janjetinu na drugačiji način

 

Posjeti Gastro.hr