Chef Branko Ognjenović pripremio je ukusna predjela od ostataka uskršnjeg doručka i ručka pa ako slijedite jednostavne upute nikada više vam neće propasti ostaci šunke, mladog luka kruha ili kuhana jaja koja uvijek možete naribati u ovu brzinsku i ukusnu blagdansku poslasticu.
Tortice s mladim lukom i šunkom
Sastojci:
- 100 g šunke
- 100 g sira
- 2 komada mladog luka
- 100 g kruha (sredina)
- 4 jaja
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- 50 g maslaca
- Sol, papar
- Očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Šunku i kruh narežite na kockice te dodajte mladom luku i izmiješajte.
- U zdjeli istucite jaja s vrhnjem, dodajte mješavinu šunke, kruha narezane na kockice i mladog luka. Sve dobro izmiješajte te začinite sa soli i paprom. Zatim umiješajte ribani sir i sve zajedno još malo izmiješajte.
3. Kalupe premažite maslacem te malo pospite grizom da bi tortice nakon pečenja bile lagano hrskave. Dodajte smjesu te pecite u zagrijanoj pećnici cca 20 minuta (ovisno o veličini kalupa) na 180 stupnjeva.
4. Poslužite sa salatom po izboru ili umakom.
Pročitajte sve savjete chefa Branka Ognjenovića
Pripremite janjetinu na drugačiji način