Isprobaj osam doručaka za koje ti neće trebati pećnica

Kad ti je prevruće za nešto skuhati ili ispeći, pripremi jedan od ovih osam recepata...
Vidi originalni članak

Mnogi od nas i za doručak iskušavaju razne recepte za koje se ne trebaju koristiti niti peć, a pogotovo pećnica. Kako bismo ti olakšali, donosimo ti ideje za jela s granolom, chia sjemenkama, slasnim avokadom koji će te napuniti energijom te uzbudljive sendviče koje možeš pripremiti od ostataka jučerašnjeg ručka ili večere ili sastojaka koji su ti 'pri ruci' u tvojem hladnjaku.

Započni svoj dan na pravilan način jednim od ovih (zdravih) doručaka i osiguraj si dovoljno energije za sve ljetne aktivnosti i avanture!

Granola i jogurt

Granola i jogurt dvije su stvari koje se odlično slažu same po sebi, a pogotovo kada ih nadopuniš drugim namirnicama. Po želji možeš dodati sezonsko i svježe ili smrznuto voće, kokosove pahuljice, komadiće orašastih plodova ili neku drugu omiljenu namirnicu. Recept u nastavku ne samo da je odličan kao doručak, već kao i zdravi desert, pa njega svakako stavi na svoj jelovnik!

 

efektno i ukusno Lagana varijanta banana splita genijalan je doručak

 

Zobena kaša i grčki jogurt

Pun proteina i bez rafiniranih šećera, za ovaj doručak svakako se može reći da je napravljen od 'čistih' sastojaka ako ćeš slijediti naš recept. Pripremi ga dan ranije, dobro promiješaj i stavi u hladnjak, a ujutro će te dočekati osvježavajuće i ukusno jelo. Nije važno jesi li se vratila s trčanja, jutarnjeg kupanja u moru ili si se jednostavno ustala i odlučila započeti svoj dan slasnim zalogajem, zobene pahuljice uvijek su dobra ideja koja će te oraspoložiti!

 

ukusan početak dana DORUČAK Zobena kaša s jagodama i grčkim jogurtom

 

Chia puding 

Ova proteinska bomba može se napraviti na nekoliko načina. Osim što je chia puding često spreman u svega nekoliko sati, kao i zobene, možeš ga pripremiti i ostaviti preko noći. Nadalje, u samoj pripremi koristiti možeš i biljna mlijeka te tako dobiti neke sasvim drugačije i kremastije okuse. Ukusan i zdrav, ovaj puding poslužit će ne samo kao doručak, već i užina, zdravi desert ili lagana večera.

 

za dobro jutro... Najjednostavniji chia puding s kokosovim mlijekom dobro jutro! Chia puding s bananom služi kao doručak i slastica

 

Avokado tost

Osim što je izrazito zdrav, avokado u sebi skriva nevjerojatne zdravstvene prednosti pa, ako ga već nisi uvrstila na svoj jelovnik, ne znamo što čekaš! Ni u čemu ne treba pretjerivati, pa tako ni u njemu, ali zato s vremena na vrijeme možeš uživati u ovim ukusnim avokado tost sendvičima koji će te sigurno zasititi i napuniti energijom! Uz malo rajčice i svježeg sira, ovi tostovi savršeni su doručak za složiti na brzinu i jedenje u hodu. 

 

yumyum paradise Tri lica avokado tosta - s hummusom, jajem i mozzarellom brzo i jednostavno Još jedan super doručak s avokadom

 

Sendviči

Mnogi od nas kada nemamo ideju ili općenitu želju za kuhanjem u hladnjak posežemo za namirnicama od kojih se može napraviti brzinski sendvič. Pored standardnih, od piletine, salame, šunke ili domaćih kobasica, ukusan sendvič možeš napraviti i od tune. Osim što će te osvježiti, njegova kremoznost spojena s hrskavom koricom tek kupljenog kruha oduševit će te i poželjet ćeš ga jesti i za ručak, a i večeru!
 

Za prste polizati Brzinski sendvič s tunom iz konzerve - za prste polizati guštaj, guštaj Club sendvič - američki klasik koji je osvojio svijet

 

Posjeti Gastro.hr