Recepti 30. srpnja 2020.

Isprobaj osam doručaka za koje ti neće trebati pećnica

gastro postao gastro.24sata.hr
Kad ti je prevruće za nešto skuhati ili ispeći, pripremi jedan od ovih osam recepata...

Mnogi od nas i za doručak iskušavaju razne recepte za koje se ne trebaju koristiti niti peć, a pogotovo pećnica. Kako bismo ti olakšali, donosimo ti ideje za jela s granolom, chia sjemenkama, slasnim avokadom koji će te napuniti energijom te uzbudljive sendviče koje možeš pripremiti od ostataka jučerašnjeg ručka ili večere ili sastojaka koji su ti 'pri ruci' u tvojem hladnjaku.

Započni svoj dan na pravilan način jednim od ovih (zdravih) doručaka i osiguraj si dovoljno energije za sve ljetne aktivnosti i avanture!

Granola i jogurt

Granola i jogurt dvije su stvari koje se odlično slažu same po sebi, a pogotovo kada ih nadopuniš drugim namirnicama. Po želji možeš dodati sezonsko i svježe ili smrznuto voće, kokosove pahuljice, komadiće orašastih plodova ili neku drugu omiljenu namirnicu. Recept u nastavku ne samo da je odličan kao doručak, već kao i zdravi desert, pa njega svakako stavi na svoj jelovnik!

 

Možda vas zanima... Lagana varijanta banana splita genijalan je doručak Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Zobena kaša i grčki jogurt

Pun proteina i bez rafiniranih šećera, za ovaj doručak svakako se može reći da je napravljen od 'čistih' sastojaka ako ćeš slijediti naš recept. Pripremi ga dan ranije, dobro promiješaj i stavi u hladnjak, a ujutro će te dočekati osvježavajuće i ukusno jelo. Nije važno jesi li se vratila s trčanja, jutarnjeg kupanja u moru ili si se jednostavno ustala i odlučila započeti svoj dan slasnim zalogajem, zobene pahuljice uvijek su dobra ideja koja će te oraspoložiti!

 

Zobena kaša s jagodama Možda vas zanima... DORUČAK Zobena kaša s jagodama i grčkim jogurtom Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Chia puding 

Ova proteinska bomba može se napraviti na nekoliko načina. Osim što je chia puding često spreman u svega nekoliko sati, kao i zobene, možeš ga pripremiti i ostaviti preko noći. Nadalje, u samoj pripremi koristiti možeš i biljna mlijeka te tako dobiti neke sasvim drugačije i kremastije okuse. Ukusan i zdrav, ovaj puding poslužit će ne samo kao doručak, već i užina, zdravi desert ili lagana večera.

 

Možda vas zanima... Najjednostavniji chia puding s kokosovim mlijekom Recepti Možda vas zanima... Chia puding s bananom služi kao doručak i slastica Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Avokado tost

Osim što je izrazito zdrav, avokado u sebi skriva nevjerojatne zdravstvene prednosti pa, ako ga već nisi uvrstila na svoj jelovnik, ne znamo što čekaš! Ni u čemu ne treba pretjerivati, pa tako ni u njemu, ali zato s vremena na vrijeme možeš uživati u ovim ukusnim avokado tost sendvičima koji će te sigurno zasititi i napuniti energijom! Uz malo rajčice i svježeg sira, ovi tostovi savršeni su doručak za složiti na brzinu i jedenje u hodu. 

 

Možda vas zanima... Tri lica avokado tosta - s hummusom, jajem i mozzarellom Kolumne Možda vas zanima... Još jedan super doručak s avokadom Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sendviči

Mnogi od nas kada nemamo ideju ili općenitu želju za kuhanjem u hladnjak posežemo za namirnicama od kojih se može napraviti brzinski sendvič. Pored standardnih, od piletine, salame, šunke ili domaćih kobasica, ukusan sendvič možeš napraviti i od tune. Osim što će te osvježiti, njegova kremoznost spojena s hrskavom koricom tek kupljenog kruha oduševit će te i poželjet ćeš ga jesti i za ručak, a i večeru!
 

Možda vas zanima... Brzinski sendvič s tunom iz konzerve - za prste polizati Recepti Možda vas zanima... Club sendvič - američki klasik koji je osvojio svijet Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.