Izaberi između tri verzije kremastog moussea

Thinkstock
Mousse je odličan desert za tople proljetne dane jer je priprema zaista kratka i ne moraš paliti pećnicu.
Vidi originalni članak

Odabrali smo tri recepta sa samo pet ili šest sastojaka, a sasvim sigurno ćeš među njima pronaći barem jedan koji će zadovoljiti tvoje želje. Prednost je to što svaki recept lako možeš prilagoditi i servirati na desetke načina – uz oraščiće, svježe voće, različite preljeve, strugotine čokolade, tučeno vrhnje...

 

Kiselkasto osvježenje Mousse od limuna za osvježavajući završetak obroka

 

Samo te pet sastojaka i nekoliko minuta dijeli od izvrsnog deserta. Provjeri što se nalazi u tvojem hladnjaku i smočnici i isprobaj neku od naše tri kombinacije. U slast!

Mary Berry mousse

Klasičarima, koji uživaju u ugodnoj gorčini tamne čokolade, preporučujemo recept gastro dive Mary Berry. Poznata je autorica i tv zvijezda osmislila nevjerojatno kremasti mousse s čokoladom i brandyjem čija priprema traje petnaestak minuta. 

 

Kremasti desert "Opaki" mousse Mary Berry koji moraš isprobati

 

 

 

Lagani mousse od kave

Za one koji uvijek biraju šalicu kave umjesto dobrog čokoladnog deserta, rješenje je mousse s instant kavom. Obavezno ga dobro ohladi i posluži ga uz  pržena zrna kave, strugotine čokolade, tučeno vrhnje. 

 

neodoljivo kremasto Za kavoljupce: Lagani mousse od kave

 

 

Mousse od bijele čokolade i malina

Treća je kombinacija neodoljivog moussea od bijele čokolade s malo limunovog soka. Preporučujemo da ga serviraš uz nasjeckanu pistaciju ili tostirane bademe. 

 

Za prste polizati! Lagano ljeto: Mousse od bijele čokolade i malina

 

Posjeti Gastro.hr