Kada razmišljamo o kavi, uglavnom je zamišljamo kao poznati napitak u šalici, rijetko ćemo je na prvu povezati s kulinarskim pothvatima. Zamislimo li se malo pažljivije, sjetit ćemo se kave kao nezamjenjivog sastojka u desertima poput talijanskog tiramisua ili raznih čokoladnih kolača s kavom.
Donosimo vam recept za još jedan desert i to za mousse s kavom. Pjenasta tekstrura, punoća i bogatsvo okusa čine ovu deliciju pravim kremastim užitkom za sve sladokusce. Okus kave u ovome desertu daje posebnu čar. Počastite svoje nepce ovim aromatičnim moussom.
Potrebno vam je:
- 4 žlice instant kave
- 50 g šećera
- 1 žlica želatine
- 2 bjelanjaka
- 300 g slatkog vrhnja
Priprema:
- Potopite želatinu u 3 žlice hladne vode 3-4 min pa je lagano zagrijte na pari dok se na rastopi.
- U 3 žlice vruće vode rastopite šećer i kavu pa umiješajte u želatinu, skinite s pare i ostavite da se malo ohladi. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa istucite vrhnje.
- Smjesu s kavom ručnom mješalicom umiješajte u šlag pa dodajte snijeg od bjelanjaka.
- Rasporedite u posude i ohladite.