Recepti 262 prikaza 03. listopada 2014.

Torta od kave i badema

Ukusna torta s bademom i kavom u glavnoj ulozi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 187

Tijesto

  • 7 kom jaje kokošje
  • 250 g bademi,mljeveni
  • 3 žlica marmelada od marelica

Krema

  • 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g šećer, kristal
  • 0.50 kom puding u prahu (različiti okusi)
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g maslac, neslani
  • 4 mala žlica kava instant
  • kava u zrnu, pržena
  • čokoladni bomboni

Priprema

  1. Premažite dno kalupa za tortu maslacem i pospite brašnom. Zagrijte pećnicu na 190°C. Pjenasto izmutite žumanjke i dodajte im polovicu količine mljevenih badema. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera pa ga s preostalim bademima umiješajte u smjesu od žumanjaka.
  2. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Smjesu od bjelanjaka tucite samu bez šećera. Tada pomalo, uz rubove, dodajte šećer te dalje tucite da dobijete čvrst, sjajan i bijeli snijeg. Izlijte tijesto u kalup i pecite 35-40 minuta na drugoj rešetki u pećnici.
  3. Neka torta odleži najmanje 12 sati pa je prerežite na pola i premažite marmeladom. Napravite puding od mlijeka, šećera, praška za puding od vanilije i žumanjaka te ga, miješajući, ohladite.
  4. Pjenasto izmiješajte maslac s kavom u prahu pa ga postupno umiješajte u puding. Nadjenite kremom dio premazan s marmeladom, poklopite ga drugim biskvitom pa cijelu tortu premažite izvana kremom od kave. Slastičarskom vrećicom istisnite ukrase po vrhu i posložite zrna kave te prema želji čokoladne ukrase.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.