gastro postao
Bio lagan i mekan ili težak i gust, mousse se nježno topi u ustima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 53
Potrebno vam je
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 3 list zelatina
- 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica šećer, kristal
- 200 g jogurt (3.2% masti)
- 10 list menta
Priprema
- lstucite bjelanjke u snijeg, a želatinu potopite u malo hladne vode.
- U lončiću prokuhajte mlijeko, dodajte namočenu želatinu i dobro promiješajte. Umiješajte i metvicu pa sve dodajte jogurtu koji ste pomiješali sa šećerom. Dobro promiješajte pa umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite u hladnjak.
Bio lagan i mekan ili težak i gust, mousse se nježno topi u ustima
Izvor Skuhatćute