Recepti 03. listopada 2014.

Mousse od mente i jogurta

gastro postao gastro.24sata.hr
Bio lagan i mekan ili težak i gust, mousse se nježno topi u ustima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 53

Potrebno vam je

  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 3 list zelatina
  • 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 200 g jogurt (3.2% masti)
  • 10 list menta

Priprema

  1. lstucite bjelanjke u snijeg, a želatinu potopite u malo hladne vode.
  2. U lončiću prokuhajte mlijeko, dodajte namočenu želatinu i dobro promiješajte. Umiješajte i metvicu pa sve dodajte jogurtu koji ste pomiješali sa šećerom. Dobro promiješajte pa umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite u hladnjak.

Bio lagan i mekan ili težak i gust, mousse se nježno topi u ustima

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.