Janjeći kotleti s povrćem

Branko Ognjenović otkriva tajne pripreme najukusnijih janjećih kotleta s povrćem i džemom od rajčice
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 481

Potrebno vam je

  • 800 g janjetina, mršava
  • 80 g panceta
  • 100 g mrkva, crvena
  • 50 g krumpir, zreli
  • 100 g šparoge, vrtne
  • 50 g poriluk (cijeli)
  • ulje suncokretovo
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 grančica ružmarin
  • 2 režanj češnjak
  • 3 grančica menta
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 25 ml limunov sok
  • 50 g maslac, neslani

Priprema

  1. Janjeće kotlete obradimo tako da za svaku porciju bude od 5 do 6 kotletića, ali u komadu.
  2. Povrće očistimo i operemo, zatim blanširamo i ohladimo u ledenoj vodi kako bi zadržalo boju. Cherry rajčice stavimo u posudu za pečenje zajedno sa češnjakom te ružmarinom koji smo sitno isjeckali. Polijemo s malo maslinova ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 15-20 minuta ili dok im koža ne počinje dobivati ugljenastu boju.
  3. Kada su rajčice pečene premjestite ih u posudu te dodamo limunov sok, šećer i zatim izmiješajte štapnim mikserom kako bi dobili konzistentnu glađu smjesu, pred kraj miksanja dodajte na sitno narezane listove mente po potrebi dodatno začinite.
  4. Povrće pirjamo u tavi na malo maslaca i začinimo sa soli i paprom.
  5. Par komada šparoga zamotamo u pancetu i stavimo peći zajedno s janjetinom. Janjeće kotlete začinimo i stavljamo na roštilj da se peku sa svake strane najviše 2 minute pa ih preselite u pećnicu na par minuta.

Branko Ognjenović otkriva tajne pripreme najukusnijih janjećih kotleta s povrćem i džemom od rajčice

Posjeti Gastro.hr