gastro postao
Branko Ognjenović otkriva tajne pripreme najukusnijih janjećih kotleta s povrćem i džemom od rajčice
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 481
Potrebno vam je
- 800 g janjetina, mršava
- 80 g panceta
- 100 g mrkva, crvena
- 50 g krumpir, zreli
- 100 g šparoge, vrtne
- 50 g poriluk (cijeli)
- ulje suncokretovo
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 grančica ružmarin
- 2 režanj češnjak
- 3 grančica menta
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 25 ml limunov sok
- 50 g maslac, neslani
Priprema
- Janjeće kotlete obradimo tako da za svaku porciju bude od 5 do 6 kotletića, ali u komadu.
- Povrće očistimo i operemo, zatim blanširamo i ohladimo u ledenoj vodi kako bi zadržalo boju. Cherry rajčice stavimo u posudu za pečenje zajedno sa češnjakom te ružmarinom koji smo sitno isjeckali. Polijemo s malo maslinova ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 15-20 minuta ili dok im koža ne počinje dobivati ugljenastu boju.
- Kada su rajčice pečene premjestite ih u posudu te dodamo limunov sok, šećer i zatim izmiješajte štapnim mikserom kako bi dobili konzistentnu glađu smjesu, pred kraj miksanja dodajte na sitno narezane listove mente po potrebi dodatno začinite.
- Povrće pirjamo u tavi na malo maslaca i začinimo sa soli i paprom.
- Par komada šparoga zamotamo u pancetu i stavimo peći zajedno s janjetinom. Janjeće kotlete začinimo i stavljamo na roštilj da se peku sa svake strane najviše 2 minute pa ih preselite u pećnicu na par minuta.
Branko Ognjenović otkriva tajne pripreme najukusnijih janjećih kotleta s povrćem i džemom od rajčice