Ječam s povrćem i mljevenim mesom

Thinkstock
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 569

Potrebno vam je

  • 350 g mljeveno meso
  • 1 kom luk ,crveni
  • 360 g ječam
  • 200 g mahune zelene (mlade)
  • 2 kom kukuruz slatki mladi na klipu
  • 3 dl mesni temeljac
  • 1 kom čili papričica
  • ulje maslinovo
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Ječam namočite preko noći u vodi. Kuhajte ga u posoljenoj vodi (oko 20 minuta).
  2. Na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk i mljeveno meso, posolite i popaprite, dodajte mahune nasjeckane na manje komade i kukuruz (nožem ga izrežite sa klipa), podlijte mesnim temeljcem pa pirjajte 10 min, dodajte kuhani i ocjeđeni ječam pa pirjajte još 5 do 10 minuta da se svi sastojci prožmu, a meso i povrće skuhaju.
Posjeti Gastro.hr