gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 569
Potrebno vam je
- 350 g mljeveno meso
- 1 kom luk ,crveni
- 360 g ječam
- 200 g mahune zelene (mlade)
- 2 kom kukuruz slatki mladi na klipu
- 3 dl mesni temeljac
- 1 kom čili papričica
- ulje maslinovo
- papar
- sol
Priprema
- Ječam namočite preko noći u vodi. Kuhajte ga u posoljenoj vodi (oko 20 minuta).
- Na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk i mljeveno meso, posolite i popaprite, dodajte mahune nasjeckane na manje komade i kukuruz (nožem ga izrežite sa klipa), podlijte mesnim temeljcem pa pirjajte 10 min, dodajte kuhani i ocjeđeni ječam pa pirjajte još 5 do 10 minuta da se svi sastojci prožmu, a meso i povrće skuhaju.