Kad mrkva glumi tjesteninu!

Quin Engle/Unsplash Mrkva
Okusi meda đumbira, sojina umaka i sezama pravi su predstavnici japanske kuhinje, dok su se za mediteranske arome pobrinuli neizbježno maslinovo ulje, sok od limuna i češnjak
Vidi originalni članak

Ljubitelji mrkve pozor – ova je namirnica fantastična ne samo u salatama, kuhana ili pečena (na žaru) nego od nje možeš napraviti i – tjesteninu.  Nas je oduševio upravo ovaj recept u kojem mrkva glumi pappardelle te u kombinaciji s tahini pastom kreira fantastično jelo – s daškom Istoka.

Okusi meda, đumbira, sojina umaka i sezama pravi su predstavnici japanske kuhinje, dok su se za mediteranske arome pobrinuli neizbježno maslinovo ulje, sok od limuna i češnjak.

 

brzo i jednostavno Sezame otvori se: Tahini pasta za mesna ali i riblja jela

 

Zanimljiv sastojak ovog jela je tahini pasta, koja se uobičajeno priprema od mljevenog sezama i sezamova ulja. Zahvaljujući svom lagano gorkom okusu, pogodna je za pripremu ukusnih jela i slastica te je dio humusa. 

Savjet više: Kod pečenja, 2 žlice tahini paste s malo vode mogu zamijeniti jaje!

 

Pappardelle od mrkve s tahini pastom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg mrkve
  • 1 žličica tahini paste
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 5 žlica soka od limuna
  • 1 žličica tekućeg meda
  • 1 usitnjeni češanj češnjaka
  • 2 cm oguljenog đumbira
  • 3 žlice sojina umaka
  • 1 žlica crnog sezama
  • kopar za ukrašavanje

 

Najslađi test Isprobali smo: Keksići s tahinijem, čokoladom i morskom soli

 

Postupak:

  1. Mrkvu očisti, operi te je nožićem za čišćenje krumpira nareži na tanke i široke trake. Stavi je u posudu.
  2. Tahini pastu pomiješaj s uljem, sokom od limuna i medom. 
  3. Dodaj češnjak, nasitno nariban đumbir i sojin umak.
  4. Smjesu prelij po mrkvi te nježno promiješaj. Posudu prekrij prozirnom folijom te ostavi mrkvu da se marinira na hladnom 4-5 sati.
  5. Mrkvu raspodijeli na tanjure te pospi sezamom i začinima.

 

Brzo i jednostavno Pikantni quiche s mrkvom - ukusan i zdrav obrok slatko i neodoljivo Imamo recept za najbolju tortu od mrkve na svijetu! zima na žlicu Krem juha od mrkve: tanjur pun okusa, ali i zdravlja

 

 

Posjeti Gastro.hr