Od 2007. godine torta od mrkve iz ponude veganskog restorana Cafe Indigo u američkom gradu Concordu nosi titulu najbolje na svijetu! Recept je nadživio restoran koji već neko vrijeme ne radi, ali i dalje ovu tortu od mrkve nude brojni trgovci zdravom hranom diljem SAD-a.
Autorica recepta je slastičarka i pekarica Patti Dann, autorica uspješnih kuharica, a njezinu vegansku tortu od mrkve oni koju su je kušali opisuju kao – savršenu ravnotežu sočnog, laganog i slatkog biskvita te lagane, pahuljaste kreme koja nije premasna. Recept je objavljen tek nedavno, te je tako otkrivena tajna brižljivo čuvana točno 2 desetljeća.
Ovu tortu od mrkve osmislila je za svoju kćer veganku
A kako je recept nastao, otkrila je njegova autorica Patti. Naime, 2005. godine njezina kći koja je veganka imala je problema u biranju torte za svoje vjenčanje. Patti je tada odlučila kreirati ovaj recept za tortu od mrkve budući da je njezinu budućem zetu upravo torta od mrkve bila omiljena slastica
Gosti na svadbi bili su oduševljeni te su Patti ohrabrivali da je krene praviti u većim količinama i prodavati. Ubrzo su njezinu tortu proglasili najboljom na svijetu, a ostalo je povijest…
Patti Dann
Najdraža pohvala su joj zadovoljni osmijesi
"Kuhinja je moje sretno mjesto. Volim kuhati i peći kolače za svoju obitelj i prijatelje. Volim eksperimentirati i kreirati nove recepte u kojima svi mogu uživati.
Ništa me ne veseli više od toga kada vidim osmijeh na licima ljudi koji su kušali moja jela", govori Patti Dann, autorica brojnih uspješnih kuharica.
Mrkva - zdravo povrće koje ovoj torti daje slatkoću i sočnost