Kajgana s ricottom za dobar početak dana
Kajgana s ricottom
Kajgana je nepogrešiv izvor za umora jutra...
Još kremastija verzija kajgane ono je što ti treba za današnji doručak ili brunch. Osim očekivanog posluživanja na tanjuru, možeš je staviti i na kruh ili hrskavi tost. Ako pak si ljubitelj sira, dodatno je pospi parmezanom ili naribanom mozzarellom.
Kajgana s ricottom
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- ¼ žličice soli
- 1 žlica maslaca
- 100 g ricotte
Postupak:
- Umuti jaja pa ih pomiješaj s vlascem i soli.
- Otopi maslac na tavici pa izlij jaja i miješaj iz silikonskom špatulom - na laganoj vatri.
- Makni ih s vatre nakon otprilike dvije do tri minute pa lagano umiješaj ricottu.
- Tostiraj četiri kriške kruha, nadjeni ga jajima pa po potrebi začini s još soli i krupno mljevenim paprom. Posluži odmah!
U POTRAZI SI ZA DORUČKOM KOJI SE BAZIRA NA JAJIMA? Imamo nekoliko prijedloga: