Kako možeš napraviti savršene churrose

Pixabay/Pexels Churros
Za manje od pola sata pripremi hrskave churrose, prženo tijesto uvaljano u šećer i cimet.
Vidi originalni članak

Hrskavo prženo tijesto, cimet i umak od čokolade su savršena kombinacija za jesensku večer. Priprema nije zahtjevna ni duga, zbog čega se u pustolovinu možeš upustiti i nakon napornog radnog dana. Dapače, preporučujemo churrose upravo na dane kada se osjećaš umorno ili bezvoljno. Garantiramo da će ti ova predobra španjolska poslastica popraviti raspoloženje!

 

meet mia Recept za choux potražili smo kod slastičarke Mije Salman

 

Churros

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 90 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 130 g glatkog brašna
  • 3 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • suncokretovo ulje

Dodatni sastojci:

  • 150 g šećera
  • 2 žličice cimeta

 

Sweet 'n' Salty Crno-bijeli princess uštipci s čokoladom i lješnjacima

 

Postupak:

  1. Pomiješaj vodu, šećer, maslac i malo soli u posudi pa zagrij na srednje jakoj vatri. Kad zakuha, makni s vatre.
  2. Drvenom žlicom dobro umiješaj brašno pa vrati na vatru. Kuhaj otprilike pola minute uz energično miješanje.
  3. Premjesti smjesu u drugu posudu i počni miksati. Dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Smjesa bi trebala biti glatka i gusta do te mjere da polako pada s metlice miksera.
  4. Zagrij ulje u većoj posudi na 180 stupnjeva. Za to vrijeme napuni slastičarku vrećicu tijestom.
  5. Smjesu istisni direktno u ulje i prži otprilike minutu i pol, dok churros ne poprime zlatnu boju. Izvadi ih na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
  6. Pomiješaj 150 g šećera s 2 žličice cimeta u dubokom tanjuru pa umoči svaki churros. Posluži odmah!

Churros se obično poslužuju s umakom od čokolade. Predlažemo da 150 ml slatkog vrhnja zagriješ i preliješ preko 100 g nasjeckane čokolade. Kad se čokolada otopi, preostaje ti samo umiješati malo cimeta. 

 

što čekaš? A kako ti ovo zvuči? Ekleri punjeni Nutellom!

 

Posjeti Gastro.hr