gastro postao
Sljedeći put kad u supermarketu naletiš na kalupe za donuts, obavezno ih kupi i isprobaj ovaj genijalan recept s ciderom od jabuke.
Donuts iz pećnice bit će gotovi za samo 30 minuta. Smjesa ne mora stajati, neće ti trebati velika boca ulja niti ćeš napraviti nered u kuhinji. Uz to, kombinacija jabuke i cimeta idealna je za prve jesenske dane.
Od sastojaka u nastavku možeš napraviti 12 donuta standardne veličine, poput onih u trgovinama i pekarama, ili 40-ak mini donuta. Ako se odlučiš za mini varijantu, smanji vrijeme pečenja na 8 minuta.
Donuts iz pećnice
Sastojci:
- 230 g glatkog brašna
- 1 puna žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice cimeta
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 150 g maslaca
- 150 g svijetlog smeđeg šećera
- 150 g bijelog šećera
- 2 jaja (L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml cidera od jabuke
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti kalup za 12 donuta.
- U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo sol, 1 žličicu cimeta i muškatni oraščić.
- Izmiksaj 150 g maslaca (sobne temperature) s navedenom količinom smeđeg šećera i još 50 g bijelog šećera. Nakon otprilike 3 minute, kada smjesa postane prozračna i svjetlija, dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
- Nastavi miksati, dodaj pripremljene suhe sastojke, a na kraju i cider od jabuke.
- Žlicom napuni kalup za donute, ali ne do vrha. Možeš upotrijebiti i slastičarsku vrećicu.
- Peci do 15 minuta u zagrijanoj pećnici. Preokreni kalup jednom tijekom pečenja kako bi se donuts ravnomjerno ispekli.
- Pomiješaj preostalih 100 g bijelog šećera sa žličicom cimeta pa uvaljaj gotove donute s obje strane. Posluži odmah!
ISPROBAJ JESENSKE RECEPTE S JABUKAMA: