Recepti 11. listopada 2023.

Kako možeš napraviti savršene churrose

Churros
Churros foto: Pixabay/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Za manje od pola sata pripremi hrskave churrose, prženo tijesto uvaljano u šećer i cimet.

Hrskavo prženo tijesto, cimet i umak od čokolade su savršena kombinacija za jesensku večer. Priprema nije zahtjevna ni duga, zbog čega se u pustolovinu možeš upustiti i nakon napornog radnog dana. Dapače, preporučujemo churrose upravo na dane kada se osjećaš umorno ili bezvoljno. Garantiramo da će ti ova predobra španjolska poslastica popraviti raspoloženje!

 

Možda vas zanima... Recept za choux potražili smo kod slastičarke Mije Salman Recepti

 

 | Author: Gustavo Peres/Pexels Churros foto: Gustavo Peres/Pexels

Churros

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 90 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 130 g glatkog brašna
  • 3 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • suncokretovo ulje

Dodatni sastojci:

  • 150 g šećera
  • 2 žličice cimeta

 

Možda vas zanima... Crno-bijeli princess uštipci s čokoladom i lješnjacima Kolumne

 

Postupak:

  1. Pomiješaj vodu, šećer, maslac i malo soli u posudi pa zagrij na srednje jakoj vatri. Kad zakuha, makni s vatre.
  2. Drvenom žlicom dobro umiješaj brašno pa vrati na vatru. Kuhaj otprilike pola minute uz energično miješanje.
  3. Premjesti smjesu u drugu posudu i počni miksati. Dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Smjesa bi trebala biti glatka i gusta do te mjere da polako pada s metlice miksera.
  4. Zagrij ulje u većoj posudi na 180 stupnjeva. Za to vrijeme napuni slastičarku vrećicu tijestom.
  5. Smjesu istisni direktno u ulje i prži otprilike minutu i pol, dok churros ne poprime zlatnu boju. Izvadi ih na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
  6. Pomiješaj 150 g šećera s 2 žličice cimeta u dubokom tanjuru pa umoči svaki churros. Posluži odmah!

 | Author: Leeloo Thefirst/Pexels Churros foto: Leeloo Thefirst/Pexels

Churros se obično poslužuju s umakom od čokolade. Predlažemo da 150 ml slatkog vrhnja zagriješ i preliješ preko 100 g nasjeckane čokolade. Kad se čokolada otopi, preostaje ti samo umiješati malo cimeta. 

 

Možda vas zanima... A kako ti ovo zvuči? Ekleri punjeni Nutellom! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:15 11. Listopad 2023.

    uz mlijeko super