Kineske mesne okruglice od piletine sa sezamom

Stockfood
Jednostavne za pripremu, ove mesne okruglice bit će idealan ručak nakon napornog radnog dana...
Vidi originalni članak

Pileća prsa volimo ponajprije zbog lakoće kojom se pripremaju. Dovoljno im je tek nekoliko minuta na vatri, a zatim ih možete kombinirati s najrazličitijim dodacima po samo svojoj želji. Upravo je to slučaj i s ovim, pikantnim i posve drugačijim mesnim okruglicama.

 

Mateja Krvarić Posve drugačije pikantne mesne okruglice

 

Pileće mljeveno meso začinite čili papričicom, lukom i đumbirom. Dodajte kukuruzno brašno kako biste lakše oblikovali kuglice, a zatim sve uvaljajte u sezam. Okruglice možete peći na ulju u woku ili običnoj tavi, ali i u pećnici, zaželite li se zdravije varijante ručka.

 

Recepti Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice

 

 

Potrebno vam je:

  • 4 pilećih prsa
  • 2 bjelanjka
  • 2 glavice luka
  • 1 žličica čili papričice
  • 6 režanj češnjaka
  • sol
  • 5 žlica sezama
  • 1 žlica ribanog korijena đumbira
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • papar
  • ulje


Priprema:

  1. U električnom mikseru ili blenderu usitnite piletinu, češnjak, đumbir, čili, mladi luk i bjelanjke
  2. Kad sve bude dobro usitnjeno, dodajte kukuruzno brašno, luk, sol i papar.
  3. Smjesu možete ispasirati i štapnim mikserom.
  4. Kad dobijete jednoličnu smjesu, oblikujte je u kuglice.
  5. Uvaljajte svaku kuglicu u sezam. Ugrijte ulje u tavi ili woku pa pržite kuglice dok ne dobiju boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr