Kuhani kesteni s aromom anisa

Tijana Drndarski/Unsplash Kesteni, spremni za kuhanje
Još ih uvijek ima na tržnicama i u trgovinama, ali i u šumama i zato iskoristi priliku da uživaš u slasnim kestenima! Donosimo malo drugačiji recept za kuhane kestene iz španjolske pokrajine Galicije
Vidi originalni članak

Kestene podjednako volimo i pečene i kuhane, ali i u obliku pirea (za to ih prvo moraš skuhati). Pečemo ih na otvorenoj vatri, u pećnici, na električnom kuhalu na štednjaku… kako se tko uspije snaći.

A kuhamo ih uglavnom na jedan te isti način, u kori ih ubacimo u vrelu vodu i čekamo da se skuhaju. Nekad treba pola sata, nekada ni to nije dovoljno…

 

Plodovi jeseni Kako ispeći kestene u pećnici

 

No postoji i drugi način, da skuhaš već oguljene kestene. Taj recept nije dio naše tradicije, no tipičan je za španjolsku pokrajinu Galiciju. Postupak je jako jednostavan, a potrebna su samo 4 sastojka – kesteni, sol, sjemenke anisa i voda. Obavezno isprobaj!

Kuhani kesteni na španjolski način

Sastojci:

  • 400 g kestena
  • sol
  • sjemenke anisa
  • voda 

Postupak:

  1. Prvo oguli kestene, odnosno s njih ukloni koru.
  2. U veliku posudu stavi vodu da zavrije te ubaci nekoliko sjemenki anisa.
  3. Ubaci kestene i pusti da se kuhaju 20-25 minuta.
  4. Uživaj u slasnim zalogajima!

Isprobaj i ove recepte s kestenima...

 

Brzo i jednostavno Grije i veseli: Juha od kestena i slanutka

Made in opatija Grašnjaki - fantastična slastica s kestenima

Sezonska delicija Brownies s kestenom - miris čokolade i jeseni

domaće je najbolje Voliš kesten pire? Napravi ga kod kuće i uživaj!

okusi jeseni Umjesto limoncella pijemo - castagnello, liker od kestena

 

Posjeti Gastro.hr