Kestene podjednako volimo i pečene i kuhane, ali i u obliku pirea (za to ih prvo moraš skuhati). Pečemo ih na otvorenoj vatri, u pećnici, na električnom kuhalu na štednjaku… kako se tko uspije snaći.
A kuhamo ih uglavnom na jedan te isti način, u kori ih ubacimo u vrelu vodu i čekamo da se skuhaju. Nekad treba pola sata, nekada ni to nije dovoljno…
No postoji i drugi način, da skuhaš već oguljene kestene. Taj recept nije dio naše tradicije, no tipičan je za španjolsku pokrajinu Galiciju. Postupak je jako jednostavan, a potrebna su samo 4 sastojka – kesteni, sol, sjemenke anisa i voda. Obavezno isprobaj!
            Prije kuhanja kestenje treba oguliti
        
Kuhani kesteni na španjolski način
Sastojci:
- 400 g kestena
 - sol
 - sjemenke anisa
 - voda
 
Postupak:
- Prvo oguli kestene, odnosno s njih ukloni koru.
 - U veliku posudu stavi vodu da zavrije te ubaci nekoliko sjemenki anisa.
 - Ubaci kestene i pusti da se kuhaju 20-25 minuta.
 - Uživaj u slasnim zalogajima!
 
            Šume su ih još uvijek prepune, ali i tržnice
        
Isprobaj i ove recepte s kestenima...