Recepti 838 prikaza 23. listopada 2017.

Grije i veseli: Juha od kestena i slanutka

Thinkstock
Kišno popodne najljepše će zagrijati divna sezonska juha od omiljenih plodova...

Već smo odavno utvrdili kako kestene ne volimo samo u slatkim, već i u slanim jelima. Tako smo ih do sada kombinirali u tortama i kolačima, kremama i namazima, ali i u finim mesnim i jušnim jelima.

 

kesteni Možda vas zanima... Kako jednostavno ispeći kestene u pećnici! Špajza Možda vas zanima... Za stare i mlade: Namaz od kestena i čokolade Recepti Možda vas zanima... Razlog za obožavanje jeseni: Rižoto od bundeve i kestena Recepti

 

Danas vam donosima ultimativnu juhu za kišne dane - onu koja spaja slanutak i kestene u divnu kombinaciju kojoj ćete se poželiti vratiti. Dodati joj možete i gljive po izboru ili pak je na dovršiti finim orašastim plodovima koji će donijeti nove teksture, ali i fine arome.
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 200 g slanutka
  • 225 g kestena
  • 100 g pelata
  • 1 režanj češnjaka
  • 6 kriška kruha
  • 3 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list

Priprema:

  1. Koristite li suhi slanutak, kuhajte ga u loncu s vodom dva sata na laganoj vatri. Koristite li onaj iz konzerve, kuhanje neće biti potrebno.
  2. Pečene kestene narežite na komade.
  3. U dubljoj posudi pomiješajte češnjak, peršin i kestene.
  4. Propirjajte, umiješajte rajčicu, a onda slanutak. Nakon deset minuta ulijte vodu i kuhajte sat vremena.
  5. Juhu prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete željenu teksturu.
  6. Začinite i poslužite.

Dobar tek!

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

 | Author: Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.