Već smo odavno utvrdili kako kestene ne volimo samo u slatkim, već i u slanim jelima. Tako smo ih do sada kombinirali u tortama i kolačima, kremama i namazima, ali i u finim mesnim i jušnim jelima.
Danas vam donosima ultimativnu juhu za kišne dane - onu koja spaja slanutak i kestene u divnu kombinaciju kojoj ćete se poželiti vratiti. Dodati joj možete i gljive po izboru ili pak je na dovršiti finim orašastim plodovima koji će donijeti nove teksture, ali i fine arome.
Potrebno vam je:
- 200 g slanutka
- 225 g kestena
- 100 g pelata
- 1 režanj češnjaka
- 6 kriška kruha
- 3 žlica maslinovog ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
Priprema:
- Koristite li suhi slanutak, kuhajte ga u loncu s vodom dva sata na laganoj vatri. Koristite li onaj iz konzerve, kuhanje neće biti potrebno.
- Pečene kestene narežite na komade.
- U dubljoj posudi pomiješajte češnjak, peršin i kestene.
- Propirjajte, umiješajte rajčicu, a onda slanutak. Nakon deset minuta ulijte vodu i kuhajte sat vremena.
- Juhu prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete željenu teksturu.
- Začinite i poslužite.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)