gastro postao
U ovom rižotu spajaju se svi omiljeni plodovi jeseni
Ovaj rižoto od pravih jesenskih plodova odličan je odabir za brzinski ručak. Kestene možeš prethodno skuhati ili ispeći te s dodatkom bundeve skuhati jednostavni rižoto.
Za nešto više od 20 minuta dobit ćeš divan ručak ili večeru.
Sastojci:
- 200 g riže
- luk ili poriluk
- 3 češnja češnjaka
- peršin
- timijan
- 200 g bundeve
- 100 g kestena
- sol i papar
- temeljac
- bijelo vino
Priprema:
- Nasjeckati luk i prepržiti na maslinovom ulju. Dodati rižu i lagano je zastakliti. Dolizi decilitar bijelog vina i pričekati da ispari alkohol. Ubaciti kockice bundeve i prethodno pripremljeni i očišćeni kesten.
- Podlijevati temeljcem postepeno dok se kuha. Posoliti i popapriti.
- Na kraj umiješati maslaca i posuti sirom.
Dobar tek!