Recepti 4320 prikaza 06. rujna 2019.

Domaće je najbolje: Napravi svoj kesten pire

Kesten pire
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona kestena je počela! Napravi slavni pire i posluži ga uz tučeno vrhnje...

Najdraži plodovi jeseni svakako su kesteni. Obožavamo ih jesti same, nekada ih ubacimo u rižoto, a kolači s okusom kestena visoko su na ljestvici favorita.

Domaće su verzije kesten pirea daleko najbolje, a osnovni je recept neočekivano jednostavan. Dodaj malo šlaga i uživaj u neodoljivoj slastici!

 

Možda vas zanima... Jesensko čudo: Torta od kestena i badema Kolumne

 


Potrebno vam je:

  • 350 g oguljenih kestena
  • 1 i pol šalica vode
  • 100 g šećera
  • vanilija ekstrakt ili sjemenke vanilije

 

Grasnjaki Možda vas zanima... Grašnjaki - fantastična slastica s kestenima Kolumne


Priprema:

  1. Ispeci kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Prethodno im zareži znak "X" na kori.
  2. Oguli i stavi u tavu s vodom, šećerom i vanilijom. Kuhaj miješajući oko 25 minuta.
  3. Izmiksaj sve u blenderu i spremi u staklenku.

Uživaj!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.