Recepti 2363 prikaza 06. listopada 2018.

Domaće je najbolje: Napravite svoj kesten pire

Kesten pire
Sezona kestena je počela i ako ste se zaželjeli brzog, ali ukusnog deserta, napravite slavni pire te dodajte malo šlaga

Slatki pire od kestena možete koristiti u kremama za kolače ili ga jednostavno uživati žlicom.

Najdraži plodovi jeseni svakako su kesteni, obožavamo ih jesti same, nekada ih ubacimo u rižote, a kolači s okusom kestena visoko su na ljestvici favorita. Kesten pire nestaje prebrzo, a kako ne biste bili osuđeni samo na kupovnu verziju, napravite domaći. Osnovni recept za kesten pire vrlo je jednostavan, a kada mu dodate i malo šlaga, postaje neodoljiva slastica.

 

Možda vas zanima... Jesensko čudo: Torta od kestena i badema Kolumne

 


Potrebno vam je:

  • 350 g oguljenih kestena
  • 1 i pol šalica vode
  • 100 g šećera
  • vanilija ekstrakt ili sjemenke vanilije

 

Grasnjaki Možda vas zanima... Grašnjaki - fantastična slastica s kestenima Kolumne


Priprema:

Ispecite kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Prethodno im zarežite znak "X" na kori. Ogulite i stavite u tavu s vodom, šećerom i vanilijom. Kuhajte miješajući oko 25 minuta. Izmiksajte sve u blenderu i spremite u staklenku.

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.