Špajza Gastro zvijezda 30. studenoga 2020.

Sezonski brownies s tamnom čokoladom i kestenom

Borna Filic/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Darko Debić ima izvrstan recept za sezonski brownie s kestenom. Obavezno isprobaj!

Finalisti Gastro zvijezde u kategoriji Slastice dobili su zadatak napraviti blondies ili brownies sa sezonskim sastojcima. Darko Debić, autor bloga Samo jedan griz, opredijelio se za sezonsku verziju brownieja s tamnom čokoladom i kestenom, a za guštanje nam je pripremio i alternativu s ljubičastim batatom.

Danas ti prenosimo recept za ovaj dekadentni brownie s kesten pireom, koji će biti spreman za serviranje za manje od sat vremena. Najprije testiraj  recept, a potom požuri na stranicu Gastro zvijezde i nagradi Darka glasom. U slast!

 | Author: Borna Filic/PIXSELL Borna Filic/PIXSELL

Namirnice:

  • 250 g tamne čokolade (cca 70%)
  • 250 g maslaca
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 60 g glatkog brašna 
  • 60 g kakao praha
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 250 g kesten pirea za kolače
  • 3 jušne žlice ruma
  • 4 vanili šećera ili 1 mahuna vanilije
  • 2,5 dl slatkog vrhnja 
  • 3 žlice tahini paste
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 žličica cimeta
  • Tonka

 

Možda vas zanima... "Samo jedan griz" oduševit će te slasticama iz cijelog svijeta Špajza

 

Priprema:

  1. Maslac i čokoladu otopiti na pari, dodati cimet, malo u prah ribane tonke i dvije žlice tahini paste.
  2. Jaja miksati sa šećerom i vanilijom, odvojiti tri jušne žlice smjese i staviti u smjesu s kestenom. U smjesu jaja dodati prosijano brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Lagao umiješati otopljenu čokoladu i maslac. 
  3. Bijelu čokoladu otopljenu na pari pomiješati s 100 g kestena, tri žlice miksanih jaja sa šećerom (oduzetih od smjese s početka), žlicom tahini paste i dvije žlice ruma.
  4. U kalup staviti papir za pečenje, čokoladnu smjesu i prošarati kesten smjesom.
  5. Peći na 180 °C s ventilatorom 20 - 25 minuta. Hladiti pola sata.
  6. Dobro rashlađeno slatko vrhnje umutiti u šlag, pomiješati s kesten pireom (ovisno o slatkoći kestena dodati malo šećera u prahu), začinima po želji i rumom.
  7. Od kreme oblikovati žličnjake i poslužiti uz brownies. 

Uživaj i ne zaboravi glasati! 

 | Author: Borna Filic/PIXSELL Borna Filic/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.