Iza bloga Samo jedan griz krije se Darko Debić, profesionalac s dugogodišnjim iskustvom rada u prestižnom hotelu i istinski zaljubljenik u hranu i kuhanje, a osobito u azijsku kuhinju.
Priprema slastica za Darka je posebno zadovoljstvo. "Kao i kod većine, počeci su bili u djetinjstvu, gledajući i pomažući mami pri kuhanju. Nastavilo se školovanjem za kuhara, nakon toga sam imao sreću zaposliti se u vrhunskom hotelu i raditi tamo vise od dvadeset godina. Uvijek sam od kolega slastičara tražio savjete o pripremi slastica i pripremao ih kod kuće. Tako da zapravo u slobodno vrijeme pripremam više slatkih jela. Velika strast (i porok) su mi slastice – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata!"
Njegova strast, talent i kreativnost u pripremi slastica ogledaju se u svakom receptu objavljenom na blogu Samo jedan griz i na istoimenom Instagram profilu. "Čitateljima bloga nudim provjerena jela, nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinarsko umijeće, dati nove ideje za vječno pitanje: Što sutra kuhati?"
Ako preferiraš tradicionalne slastice, na Darkovom ćeš blogu pronaći niz jela koja podsjećaju na bakinu kuhinju, poput okruglica sa šljivama, lijevane pite s trešnjama i štrukli. Darko sprema gotovo sve: "Nijedan sastojak niti kolač mi nije na crnoj listi. Uvijek nastojim koristiti namirnice iz domaćeg uzgoja, kada se koriste kvalitetne namirnice i primjenjuju pravilne tehnike prigotovljavanja nema kolača kojeg ne volim."
Mi smo ogladnjeli listajući Samo jedan griz, stoga ako trebaš ideje za slastice - znaš koja je tvoja idealna gastro destinacija! Podrži blog Samo jedan griz na putu do pobjede, glasanjem na web stranici Gastro zvijezde.