Špajza Gastro zvijezda 20. studenoga 2020.

"Samo jedan griz" oduševit će te slasticama iz cijelog svijeta

foto: Tomislav Miletić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Darko Debić oduševljava nas neodoljivim slasticama iz cijelog svijeta, a ove je godine finalist Gastro zvijezde u kategoriji Slastice!

Iza bloga Samo jedan griz krije se Darko Debić, profesionalac s dugogodišnjim iskustvom rada u prestižnom hotelu i istinski zaljubljenik u hranu i kuhanje, a osobito u azijsku kuhinju.

Priprema slastica za Darka je posebno zadovoljstvo. "Kao i kod većine, počeci su bili u djetinjstvu, gledajući i pomažući mami pri kuhanju. Nastavilo se školovanjem za kuhara, nakon toga sam imao sreću zaposliti se u vrhunskom hotelu i raditi tamo vise od dvadeset godina. Uvijek sam od kolega slastičara tražio savjete o pripremi slastica i pripremao ih kod kuće. Tako da zapravo u slobodno vrijeme pripremam više slatkih jela. Velika strast (i porok) su mi slastice – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata!"

Njegova strast, talent i kreativnost u pripremi slastica ogledaju se u svakom receptu objavljenom na blogu Samo jedan griz i na istoimenom Instagram profilu. "Čitateljima bloga nudim provjerena jela, nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinarsko umijeće, dati nove ideje za vječno pitanje: Što sutra kuhati?"

 | Author: Tomislav Miletić/Pixsell foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Ako preferiraš tradicionalne slastice, na Darkovom ćeš blogu pronaći niz jela koja podsjećaju na bakinu kuhinju, poput okruglica sa šljivama, lijevane pite s trešnjama i štrukli. Darko sprema gotovo sve: "Nijedan sastojak niti kolač mi nije na crnoj listi. Uvijek nastojim koristiti namirnice iz domaćeg uzgoja, kada se koriste kvalitetne namirnice i primjenjuju pravilne tehnike prigotovljavanja nema kolača kojeg ne volim."

Mi smo ogladnjeli listajući Samo jedan griz, stoga ako trebaš ideje za slastice  - znaš koja je tvoja idealna gastro destinacija! Podrži blog Samo jedan griz na putu do pobjede, glasanjem na web stranici Gastro zvijezde

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivana2707 12:32 22. Studeni 2020.

    Darko is the best kitchen 👨‍🍳 Chef I ever met! Amazing just keep it going! 🍀