Recepti Desert 26. listopada 2025.

Kolač od kestena i meda - kad ti se ništa drugo ne da

Desert
16 MIN
50 MIN
12
JEDNOSTAVNO
kolač
Divan kolač od kestena i meda
foto: Naturally Epicurean/Pinterest
Uživaj u sezoni kestena na najbolji mogući način - napravi ovaj odličan kolač od kestena i meda

Sočan, mekan, s prizvukom jeseni - ovaj kolač u potpunosti će te očarati. Sladak spoj - kolač od kestena i meda pun je pogodak za sve ljubitelje sezonskih slasnih užitaka.

Pripremi ovaj jednostavan kolač od kestena i meda (donosimo odličan recept) za koji nije potrebno čak ni previše vremena i uživaj u sjajnim okusima slatke jeseni.

kesteni | Author: Sebastien Bourguet/Unsplash Kesteni foto: Sebastien Bourguet/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Kolač od kestena i meda
16 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslac 220 g
  • Med 180 g
  • Šećer 80 g
  • Jaje 3 kom
  • Oštro brašno 300 g
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Kesten pire 6 žlica
  • Sol 1 prstohvat
Postupak
  1. Najprije skuhaj kestene, a kad su gotovi ubaci ih u blender i pretvori ih u pire.


  2. Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva. Kalup za torte namasti maslacem.


  3. U zdjelicu stavi maslac, med i šećer pa ih otopi na laganoj vatri. Ohladi.


  4. Jaja umuti pa umiješaj mješavinu šećera meda i sve zajedno miksaj.


  5. Pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo pa im dodaj otopljeni med i šećer. Na kraju dodaj i kesten pire.


  6. Peci oko 50 minuta.


  7. Kada kolač izvadiš iz pećnice, još vrućeg ga premaži medom.


Prije pečenja kolač možeš posipati omiljenim orašastim plodovima kako bi dobio hrskavu površinu, a poslužiti ga možeš uz sladoled, tučeno slatko vrhnje ili jednostavno – samog.

Isprobaj i ove divne recepte s kestenima...

Domaći kesten pire sa šlagom Možda vas zanima... Imamo najbolji recept za domaći kesten pire Recepti brownies od kestena Možda vas zanima... Omiljeni jesenski desert - brownies od kestena Recepti liker Možda vas zanima... Umjesto limoncella pijemo - castagnello, liker od kestena Recepti pečeni kesteni Možda vas zanima... Kako ispeći kestene u pećnici Recepti

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:45 26. Listopad 2025.

    Odlicno