Lagano varivo s piletinom i sezonskim povrćem

Stockfood
Zasitno, ali okusima lagano jelo stvoreno je za kišne dane, one ljetne ili jesenske.
Vidi originalni članak

Osim grilanja i pohanja, piletinu možete ubaciti i u fino, jednostavno i lagano varivo. Meso spojite sa sezonskim povrćem, dodajte slanutak i začine po želji pa uživajte u bogatom tanjuru divnih okusa.

 

Slasno i jednostavno Piletina u hrskavom omotaču od parmezana

 

Ovo se jelo na žlicu priprema brzinski i upravo je zbog toga idealno za ručak tijekom radnog tjedna prepunog obaveza.

 

Ručak za pet Piletina omotana slaninom s umakom iznenađenja

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g piletine (bijelo meso bez kosti)
  • 1 veći komad korijena celera
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 paprika
  • 400 g pelata
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • Svježi list bosiljka
  • 1 lovorov list
  • Timijan
  • Crvena mljevena paprika
  • 400 g slanutka (može i u konzervi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Postupak pripreme:

  1. Piletinu nasjeckajte na komadiće veličine zalogaja.
  2. Ugrijte ulje u tavi i prepržite piletinu. Izvadite piletinu iz tave.
  3. Prepržite povrće na istom ulju pa dodajte češnjak i pržite još nekoliko sekundi. Začinite povrće soli i paprom.
  4. Dodajte rajčice, temeljac, bosiljak, pastu od rajčice, majčinu dušicu i papriku u prahu.
  5. Ponovno vratite prsa i ostavite da se krčka oko pola sata. 
  6. Ubacite slanutak i kuhajte još deset minuta.
  7. Na kraju pospite svježim začinskim biljem i poslužite toplo.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr