gastro postao
Zasitno, ali okusima lagano jelo stvoreno je za kišne dane, one ljetne ili jesenske.
Osim grilanja i pohanja, piletinu možete ubaciti i u fino, jednostavno i lagano varivo. Meso spojite sa sezonskim povrćem, dodajte slanutak i začine po želji pa uživajte u bogatom tanjuru divnih okusa.
Ovo se jelo na žlicu priprema brzinski i upravo je zbog toga idealno za ručak tijekom radnog tjedna prepunog obaveza.
Potrebno vam je:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 g piletine (bijelo meso bez kosti)
- 1 veći komad korijena celera
- 2 mrkve
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 paprika
- 400 g pelata
- 400 ml pilećeg temeljca
- Svježi list bosiljka
- 1 lovorov list
- Timijan
- Crvena mljevena paprika
- 400 g slanutka (može i u konzervi)
- sol
- svježe mljeveni papar
Postupak pripreme:
- Piletinu nasjeckajte na komadiće veličine zalogaja.
- Ugrijte ulje u tavi i prepržite piletinu. Izvadite piletinu iz tave.
- Prepržite povrće na istom ulju pa dodajte češnjak i pržite još nekoliko sekundi. Začinite povrće soli i paprom.
- Dodajte rajčice, temeljac, bosiljak, pastu od rajčice, majčinu dušicu i papriku u prahu.
- Ponovno vratite prsa i ostavite da se krčka oko pola sata.
- Ubacite slanutak i kuhajte još deset minuta.
- Na kraju pospite svježim začinskim biljem i poslužite toplo.
Dobar tek!