Lazanje u rolicama

Ovako pripremljene lazanje sigurno još niste probali
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 12 kom tijesto za lazanje
  • 2 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 1.50 šalica ricotta
  • 1 šalica parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica list bosiljka
  • sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • pelati
  • 1 šalica mozzarella

Priprema

  1. Skuhajte kore u slanoj vodi.
  2. Usitnite kobasice i kuhajte pet-šest minuta.
  3. Izmiješajte ricottu, parmezan, jaje, bosiljak, sol i papar.
  4. Zagrijte pećnicu na 180°c. U lim za lazanje izlijte pola pelata. Na svaku koru stavite dvije žlice mješavine s ricottom i žlicu usitnjene kobasice. zarolajte lazanje i stavite u lim.
  5. Sve “začinite” preostalim pelatima i mozzarellom. Prekrijte folijom i pecite 10-15 minuta, maknite foliju pa pecite još 10-15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr