gastro postao
Ovako pripremljene lazanje sigurno još niste probali
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 12 kom tijesto za lazanje
- 2 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 1.50 šalica ricotta
- 1 šalica parmezan
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica list bosiljka
- sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- pelati
- 1 šalica mozzarella
Priprema
- Skuhajte kore u slanoj vodi.
- Usitnite kobasice i kuhajte pet-šest minuta.
- Izmiješajte ricottu, parmezan, jaje, bosiljak, sol i papar.
- Zagrijte pećnicu na 180°c. U lim za lazanje izlijte pola pelata. Na svaku koru stavite dvije žlice mješavine s ricottom i žlicu usitnjene kobasice. zarolajte lazanje i stavite u lim.
- Sve “začinite” preostalim pelatima i mozzarellom. Prekrijte folijom i pecite 10-15 minuta, maknite foliju pa pecite još 10-15 minuta.
Izvor Skuhatćute