Losos u mirisnoj marinadi

Thinkstock
Za dvadesetak minuta napravite odličan ručak.
Vidi originalni članak

Puno je lakše pripremiti ukusan obrok nego okupiti sve ukućane u isto vrijeme za stolom. Ako vam to ipak uspije, iznenadite ih ovim odličnim receptom.

Poslužite losos uz kuhani krumpir, popijte čašu bijelog vina i uživajte.

 

Od salate do pite Ljetni tanjuri: Top jela sa svestranim lososom

 

Sastojci:

  • 1 file lososa
  • 2 limuna
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • 2 žlice meda
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica origana
  • Svježi peršin
  • Sol, papr

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Lim prekrijte papirom za pečenje i posložite  tanke kriške limuna.
  2. Obje strane filea lososa posolite i popaprite, a zatim ga položite na limun.
  3. U maloj zdjelici pomiješajte otopljeni maslac, med, nasjeckani češnjak, timijan i origano. Prelijte mješavinu preko lososa i pecite 12-15 minuta.

Pospite losos nasjeckanim peršinom i poslužite odmah!

 

Posjeti Gastro.hr