gastro postao
Za dvadesetak minuta napravite odličan ručak.
Puno je lakše pripremiti ukusan obrok nego okupiti sve ukućane u isto vrijeme za stolom. Ako vam to ipak uspije, iznenadite ih ovim odličnim receptom.
Poslužite losos uz kuhani krumpir, popijte čašu bijelog vina i uživajte.
Sastojci:
- 1 file lososa
- 2 limuna
- 6 žlica otopljenog maslaca
- 2 žlice meda
- 3 režnja češnjaka
- 1 žličica timijana
- 1 žličica origana
- Svježi peršin
- Sol, papr
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Lim prekrijte papirom za pečenje i posložite tanke kriške limuna.
- Obje strane filea lososa posolite i popaprite, a zatim ga položite na limun.
- U maloj zdjelici pomiješajte otopljeni maslac, med, nasjeckani češnjak, timijan i origano. Prelijte mješavinu preko lososa i pecite 12-15 minuta.
Pospite losos nasjeckanim peršinom i poslužite odmah!