Maštovita riža

Šarena riža kao predjelo, prilog ili glavno jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 349

Potrebno vam je

  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 200 g riža, nepolirana
  • 4 dl povrtni temeljac
  • 1 prstohvat bosiljak, vezica
  • 1 prstohvat majčina dušica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju kratko pirjati tanko narezane kolutove poriluka.
  2. Dodati sitno nasjeckano povrće pa pirjati dok ne omekša. Dodati rižu, promiješati sa povrćem a zatim sve zaliti temeljcem ili vodom.
  3. Začiniti po želji sa soli i paprom te kuhati 15-20 min, odnosno dok riža bude skuhana, uz povremeno miješanje.
  4. Pri kraju kuhanja umiješati bosiljak i majčinu dušicu.
Posjeti Gastro.hr