gastro postao
Šarena riža kao predjelo, prilog ili glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 349
Potrebno vam je
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 2 žlica ulje maslinovo
- 200 g riža, nepolirana
- 4 dl povrtni temeljac
- 1 prstohvat bosiljak, vezica
- 1 prstohvat majčina dušica
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na zagrijanom ulju kratko pirjati tanko narezane kolutove poriluka.
- Dodati sitno nasjeckano povrće pa pirjati dok ne omekša. Dodati rižu, promiješati sa povrćem a zatim sve zaliti temeljcem ili vodom.
- Začiniti po želji sa soli i paprom te kuhati 15-20 min, odnosno dok riža bude skuhana, uz povremeno miješanje.
- Pri kraju kuhanja umiješati bosiljak i majčinu dušicu.