Mirisne jabuke punjene orasima i brusnicama

Elena Leya/Unsplash Zapečene jabuke s orasima i brusnicama
Bez puno truda možeš napraviti sezonsku poslasticu s jabukama koja će ti zamirisati cijelu kuću!
Vidi originalni članak

Jabuke, orasi, brusnice, marmelada... Sve od navedenog zvuči odlično, a još je bolje kad se spoji u jednoj predobroj sezonskoj poslastici. Naravno, riječ je o punjenim i pečenim jabukama.

Marmelada od naranče će biti odličan izbor, ali i mandarina, pa čak i marelica će sasvim dobro poslužiti. Prikladan izbor za punjenje i pečenje su jabuke sorti granny smith i zlatni delišes, ovisno o tome koliko slatke jabuke voliš. 

 

svjetski dan jabuka Pravilno uskladišti jabuke kako bi dugo ostale svježe

 

Sastojci u nastavku dostatni su za 4 velike porcije. Uživaj!

Pečene jabuke s orasima i brusnicama

Sastojci:

  • 125 g sitno nasjeckanih oraha
  • 75 g suhih brusnica
  • 4 žlice marmelade po izboru
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 4 jabuke
  • 4 žlice maslaca

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
  2. U posudi pomiješaj orahe, brusnice, marmeladu i šećer.
  3. Jabuke prepolovi pa im izdubi sredinu. 
  4. Napuni svaku jabuku smjesom i na vrh stavi komadić maslaca.
  5. Peci otprilike pola sata, dok jabuke ne postanu mekane. Povremeno otvori i prelij ih sokom koje su ispustile u posudi tijekom pečenja.
  6. Izvadi jabuke iz pećnice i pusti ih da odstoje 10 minuta.
  7. Posluži ih tople, s kuglicom sladoleda ili tučenim vrhnjem.

 

jesen i jabuke Ova 3 doručka s jabukama moraš isprobati! rujanski gušti Super recept za crumble s jabukama Jamieja Olivera

 

Posjeti Gastro.hr