Sočni svinjski kotleti sa smeđim šećerom
Ako ti nedostaje ideja za današnji ručak ili večeru, posluži se ovim jednostavnim receptom za vrhunske svinjske kotlete.
Za pripremu ovih sočnih svinjskih kotleta, zapečenih do zlatno-smeđeg savršenstva, trebat će ti samo 20 minuta. Šteta bi ih bilo poslužiti samostalno, pa uz njih dodaj malo sezonske salate te pire krumpira ili kuhane riže i uživaj u okusima!
Osim toga, oni su pristupačni cijenom, isto kao i ostale namirnice navedene u receptu tako da osim ukusnog i brzo gotovog ručka u kojem ćeš uživati ti i tvoja obitelj, uživat će i tvoj budžet!
Sastojci:
- 5 svinjskih kotleta bez kostiju
- 50 g smeđeg šećera
- ½ žličice mljevene crvene paprike
- ½ žličice soli
- ½ žličice papra
- 1 glavica češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
Postupak pripreme:
- U maloj posudici pomiješaj smeđi šećer, papriku, sol i papar.
- Mješavinom u potpunosti prekrij kotlete i umasiraj u meso.
- Na tavici na srednjoj vatri zagrij maslinovo ulje.
- U tavicu dodaj kotlete i cijeli češnjak. Peci kotlete otprilike pet minuta sa svake strane, sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
- U međuvremenu pripremi salatu ili prilog.
- Posluži toplo!
U slast!