gastro postao
Ako ti nedostaje ideja za današnji ručak ili večeru, posluži se ovim jednostavnim receptom za vrhunske svinjske kotlete.
Za pripremu ovih sočnih svinjskih kotleta, zapečenih do zlatno-smeđeg savršenstva, trebat će ti samo 20 minuta. Šteta bi ih bilo poslužiti samostalno, pa uz njih dodaj malo sezonske salate te pire krumpira ili kuhane riže i uživaj u okusima!
Osim toga, oni su pristupačni cijenom, isto kao i ostale namirnice navedene u receptu tako da osim ukusnog i brzo gotovog ručka u kojem ćeš uživati ti i tvoja obitelj, uživat će i tvoj budžet!
Sastojci:
- 5 svinjskih kotleta bez kostiju
- 50 g smeđeg šećera
- ½ žličice mljevene crvene paprike
- ½ žličice soli
- ½ žličice papra
- 1 glavica češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
Postupak pripreme:
- U maloj posudici pomiješaj smeđi šećer, papriku, sol i papar.
- Mješavinom u potpunosti prekrij kotlete i umasiraj u meso.
- Na tavici na srednjoj vatri zagrij maslinovo ulje.
- U tavicu dodaj kotlete i cijeli češnjak. Peci kotlete otprilike pet minuta sa svake strane, sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
- U međuvremenu pripremi salatu ili prilog.
- Posluži toplo!
U slast!