Neodoljivo kremasti krumpir s komoračem

Thinkstock
Jednostavan prilog koji će savršeno prijati uz mesno pečenje ili ribu.
Vidi originalni članak

Ovaj meki i kremasti krumpir oduševit će sve! Savršena kombinacija krumpira, poriluka, komorača i predivno mirisnog Grana Padano sira.

Savršeno će se sljubiti s jelima od mesa, ali i ribe. Poslužite ga toplog uz neku sezonsku salatu i uživajte u savršeno mekom krumpiru iz pećnice.

Sastojci:

  • 2 manja komorača, narezana na tanke ploškice
  • 2 poriluka
  • 500 g krumpira, oguljenog i narezanog na tanke ploškice
  • 1 luk, tanko narezan
  • 4 češnja češnjaka, naribana
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice svježe mljevenog papra
  • 1 šalica naribanog Grana Padano sira

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Poriluk prepoloviti pa narezati na komadiće veličine 2 cm
  3. Narezano povrće staviti u veću posudu i zaliti vrhnjem, dodati začine i sir i sve dobro promiješati
  4. Prebaciti povrće u vatrostalnu posudu premazanu maslacem i pokriti ga aluminijskom folijom (ili poklopcem ako posuda ima poklopac)
  5. Peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta s folijom pa maknuti foliju i peći još 15 minuta da gornji dio dobije lijepu zlatnu boju
  6. Poslužiti toplo

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr