Nepogrešivi deserti: Sočne voćne pite

Thinkstock
Čini nam se kako su ovo ljeto obilježile pite i popularna izvedenica Crumble. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih voćnih recepata koje morate isprobati do jeseni.
Vidi originalni članak

Pite su stvorene za uživanje poslije ručka ili kao desert uz popodnevnu kavu. Neodoljivo podsjećaju i na velika druženja i toplinu doma pa su dobar izbor i za one koji su nostalgični i ne mogu dočekati neko obiteljsko okupljanje. Zaključak je da za pitu nikad nije pogrešno vrijeme.

Prva je na našem popisu pita sa smokvama -  zdrava i sočna. Obavezno isprobajte verziju naše blogerice Zdrave Ive, koja je u recept dodala i jedno voćno iznenađenje.

 

Sočna i zdrava Stvorena za ljeto: Ribana pita sa smokvama

 

Nezaobilazna je i crumble pita s breskvama i kupinama koja podsjeća na fotografije u starim kuharicama. Kreatorica recepta Josipa Cindrić vas savjetuje kako je možete ukrasiti cvjetićima. 

 

Cake diary by Josipa Najslađe ljeto: Hrskava pita s breskvama i kupinama

 

Uz detaljne upute napravite svoju prvu pitu s rabarbarom i jagodama. Otkrijte više o blagodatima rabarbare, kako je treba pripremati i uz što je možete poslužiti. 

 

UKUSNO! Sočna pita od rabarbare i jagoda

 

Sljedeća je na popisu slasna kiselkasta pita s višnjama s hrskavim pokrovom. Višnje i sladoled se vole pa nećete pogriješiti ako je servirate uz svoj omiljeni ledeni okus.

 

Cake diary by Josipa Omiljeni sezonski zalogaj: Crumble pita od višanja

 

 

Posljednja pita je nepogrešiv izbor jer ne ovisite o sezonskim namirnicama. Poseban dodatak piti od limuna  je i lagano zapečena meringa. 

 

slatki zalogaji Jednostavna pita s limunom i meringom

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr