Recepti 26. kolovoza 2017.

Nepogrešivi deserti: Sočne voćne pite

Pita od malina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čini nam se kako su ovo ljeto obilježile pite i popularna izvedenica Crumble. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih voćnih recepata koje morate isprobati do jeseni.

Pite su stvorene za uživanje poslije ručka ili kao desert uz popodnevnu kavu. Neodoljivo podsjećaju i na velika druženja i toplinu doma pa su dobar izbor i za one koji su nostalgični i ne mogu dočekati neko obiteljsko okupljanje. Zaključak je da za pitu nikad nije pogrešno vrijeme.

Prva je na našem popisu pita sa smokvama -  zdrava i sočna. Obavezno isprobajte verziju naše blogerice Zdrave Ive, koja je u recept dodala i jedno voćno iznenađenje.

 

Možda vas zanima... Stvorena za ljeto: Ribana pita sa smokvama Kolumne

 

Nezaobilazna je i crumble pita s breskvama i kupinama koja podsjeća na fotografije u starim kuharicama. Kreatorica recepta Josipa Cindrić vas savjetuje kako je možete ukrasiti cvjetićima. 

 

Možda vas zanima... Najslađe ljeto: Hrskava pita s breskvama i kupinama Kolumne

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić

Uz detaljne upute napravite svoju prvu pitu s rabarbarom i jagodama. Otkrijte više o blagodatima rabarbare, kako je treba pripremati i uz što je možete poslužiti. 

 

Možda vas zanima... Sočna pita od rabarbare i jagoda Kolumne

 

Sljedeća je na popisu slasna kiselkasta pita s višnjama s hrskavim pokrovom. Višnje i sladoled se vole pa nećete pogriješiti ako je servirate uz svoj omiljeni ledeni okus.

 

Možda vas zanima... Omiljeni sezonski zalogaj: Crumble pita od višanja Kolumne

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić

 

Posljednja pita je nepogrešiv izbor jer ne ovisite o sezonskim namirnicama. Poseban dodatak piti od limuna  je i lagano zapečena meringa. 

 

Možda vas zanima... Jednostavna pita s limunom i meringom Recepti

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.