Nezaboravan miks od kokica, pistacije i sezama

Stockfood
Zbog ovog će recepta kokice postati vaša omiljena grickalica!
Vidi originalni članak

Pretpostavljamo kako ste već isprobali karamelizirane kokice, no one nisu ni do koljena ovom miksu s karameliziranim pistacijama i sezamom. 

U pripremu treba uložiti malo truda i zagrijati pećnicu, ali će zbog njih filmska večer biti nezaboravna. 

 

Delicija i pol'! Pečene smokve s ricottom i karameliziranim slanim orasima

 

Sastojci:

  • 1/3 šalice biljnog ulja
  • 1/2 šalice kukuruza kokičara
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice sjemenki sezama
  • 2 žličice soja sosa
  • 2 žličice soli
  • 2 šalice očišćenih pistacija

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i prekrijte lim papirom za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli na biljnom ulju ispecite kokice. Prebacite ih u drugu posudu i posolite.
  3. U drugu tavicu stavite maslinovo ulje, šećer, sjemenke sezama, soja sos i 2 žličice soli. Pričekajte minutu, dvije da se šećer otopi, a zatim dodajte pistacije. Dobro izmiješajte i maknite s vatre.
  4. Prebacite pistaciju na papir za pečenje i pecite 10 minuta.
  5. Pomiješajte pistaciju s kokicama i pričekajte da se malo ohladi. 

 

Divan spoj! Krumpir bruschette - grickalice koje oduševljavaju

nešto novo! Jednorozi cvatu: Slatke kokice u duginim bojama

 

Uživajte u filmskoj večeri!

 

Posjeti Gastro.hr