Špajza 19. siječnja 2018.

Kokice - danas se počastite omiljenom grickalicom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Proslavite Dan kokica, zaraznih grickalica čija je popularnost postojana već cijelo stoljeće, a godišnja se prodaja u svijetu broji u milijunima tona.

Teško je zamisliti odlazak u kino, društvene igre pa čak i izležavanje na kauču bez kokica. Prošle su veliku tranziciju od pucketanja na otvorenom plamenu do mikrovalnih pećnica i postojano zadržale status jedne od najpopularnijih grickalica.

Amerikanci navodno godišnje pojedu čak 500 tisuća tona kokica pa nije iznenađujuće što su dobile i svoj nacionalni dan. Kokice možda nisu čudo Europe, ali to ne znači da ne možemo proslaviti 19. siječnja uz nekoliko različitih vrsta.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Činjenica da počinje vikend samo ide u prilog povećoj konzumaciji grickalica pa se opustite i napravite ih na "stari" način - u zdjeli. Uz klasične slane i s maslacem, isprobajte i neke o kojima smo dosad pisali.

 

Možda vas zanima... Jednorozi cvatu: Slatke kokice u duginim bojama Špajza Možda vas zanima... Savršena grickalica: Kokice sa sirom i slaninom Recepti popcorn Možda vas zanima... Kokice s karamelom i orašastim plodovima None

 

Želimo vam ugodan vikend i hrskav Dan kokica!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.