gastro postao
Zbog ovog će recepta kokice postati vaša omiljena grickalica!
Pretpostavljamo kako ste već isprobali karamelizirane kokice, no one nisu ni do koljena ovom miksu s karameliziranim pistacijama i sezamom.
U pripremu treba uložiti malo truda i zagrijati pećnicu, ali će zbog njih filmska večer biti nezaboravna.
Sastojci:
- 1/3 šalice biljnog ulja
- 1/2 šalice kukuruza kokičara
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice šećera
- 2 žlice sjemenki sezama
- 2 žličice soja sosa
- 2 žličice soli
- 2 šalice očišćenih pistacija
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i prekrijte lim papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli na biljnom ulju ispecite kokice. Prebacite ih u drugu posudu i posolite.
- U drugu tavicu stavite maslinovo ulje, šećer, sjemenke sezama, soja sos i 2 žličice soli. Pričekajte minutu, dvije da se šećer otopi, a zatim dodajte pistacije. Dobro izmiješajte i maknite s vatre.
- Prebacite pistaciju na papir za pečenje i pecite 10 minuta.
- Pomiješajte pistaciju s kokicama i pričekajte da se malo ohladi.
Uživajte u filmskoj večeri!