Njoki s kukuruzom i misom - najbrže jelo ikad!
Ovo je jedan od najlakših i najbržih ručaka ili večera ikad! I bez obzira na to što su tako brzo gotovi, ovi njoki s kukuruzom i misom, puni su okusa.
Aromatični kukuruz pržen zajedno sa svježe mljevenim paprom, sir pecorino romano i miso, čine genijalnu, jedinstvenu kombinaciju koja će ti se, to jamčimo, jako, jako svidjeti. Svakako za ovaj recept koristi svježe njoke (ne zamrznute), a ako želiš pripremiti vegansku verziju samo trebaš zamijeniti pecorino veganskom inačicom.
Imamo još jedan dodatan savjet: nakon što u stavu staviš sve sastojke za umak, obavezno ih miješaj pjenjačom dok dodaješ i vodu, kako bi se sve dobro rastopilo i umak se lijepo zgusnuo. Ako preskočiš ovaj korak možeš završiti s umakom punim grudica, a to nitko ne želi.
Njoki s kukuruzom i misom
(za 4 osobe, 20 minuta)
Sastojci:
- 4 žlice maslaca
- 700 g svježih njoka
- 1 i ½ šalica kukuruza iz konzerve (ili zrna kuhanog kukuruza šećerca)
- ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
- 3 žlice bijelog misa
- 60 sitno naribanog pecorino sira + dodatno za posluživanje
- svježi vlasac, nasjeckani, za posluživanje
Postupak:
- Istopi 3 žlice maslaca u velikoj tavi na srednje jako vatri. Dodaj njoke – prži ih, uz često miješanje, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi, 6-8 minuta. Prebaci njoke u zdjelu i stavi sa strane.
- Dodaj preostalu 1 žicu maslaca, dodaj kukuruz i papar te dinstaj, uz često miješanje, dok papar ne zamiriši, a kukuruz lagano ne pocrni, 2-3 minute.
- Umiješaj ¾ šalice vode, miso i sir. Kuhaj, uz stalno miješanja pjenjačom, dok se sir ne rastopi i umak ne postane jednoličan, 1-2 minute.
- Vrati njoke u tavu i protresi da se sve dobro izmiješa. Posluži posuto nasjeckanim svježim vlascem, naribanim pecorinom o svježe mljevenim paprom.
I još malo recepata s njokima...