Recepti 02. ožujka 2021.

Ručak u 30 minuta: Zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U manje od pola sata napravi slasan ručak za cijelu obitelj...

Brzi i ukusni zapečeni njoki sa mozzarellom i špinatom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus. Za dodatnu aromu, koristi rajčicu sa začinskim biljem.

Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 30 minuta, a količina je dostatna za 4 porcije. 

 

Možda vas zanima... Brzinski ručak: Tri slasna recepta s piletinom! Recepti

 

Sastojci: 

  •  1 žlica maslinovog ulja
  •  3 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
  •  1 veliki luk oguljen i sitno nasjeckan
  •  700 g pasirane rajčice
  •  1 žličica meda
  •  80 g baby špinata
  •  sol i svježe mljeveni crni papar
  •  800 g svježih njoki
  •  300 g mozzarelle

Po želji:

  •  25 g svježeg bosiljka
  •  svježe naribani parmezan za posluživanje

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 C.
  2. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju.
  3. Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
  4. Zatim dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.
  5. Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju. 

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.