Za maksimalno 30 minuta napravi ukusan ručak za cijelu obitelj...
Brzi i ukusni zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus. Za dodatnu aromu, koristi rajčicu sa začinskim biljem.
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslinovo ulje
1
žlica
Češnjak
3
režanj
Luk
1
kom
Pasata od rajčice
700
g
Med
1
žlica
Mladi špinat
100
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Njoki
800
g
Mozzarella
300
g
Svježi bosiljak
25
g
Parmezan
Postupak
Zagrij pećnicu na200 stupnjeva.
U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju.
Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
Dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.
Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.