Recepti Tjestenina 05. listopada 2024.

Brza jela s tjesteninom - imamo 3 praktična recepta

3 jela s tjesteninom
3 odlična i brza jela s tjesteninom
foto: Lisa's Dinnertime Dish, Salt & Lavender/Pinterest; Unsplash
Paket tjestenine po izboru i još par uobičajenih sastojaka dijele te od brzog i finog ručka ili večere...

Kad nemamo inspiracije što bismo mogli kuhati, ili pak imamo ideju ali nam za pripremu tog jela treba više vremena nego što ga imamo u danom trenutku, tjestenina je sigurno naš najbolji saveznik.

Upravo zato smo na jednom mjestu skupili ova 3 izuzetno brza, kratka i pristupačna recepta koja bez problema možeš pripremiti tijekom radnog tjedna. Također, sva tri jela se mogu ubrojiti i u kategoriju hrane za utjehu, ali i brzog ručka. Krenimo s pripremom...

tjestenina, prokulice, limun | Author: Lisa's Dinnertime Dish/Pinterest Brzinska tjestenina s prokulicama foto: Lisa's Dinnertime Dish/Pinterest

Brzinska tjestenina s prokulicama

Jedan od recepata koji ne zahtijeva ni puno vremena, a ni puno koncentracije, je svakako ovaj za tjesteninu s prokulicama. Trebat će ti pola sata vremena, malo ljubavi prema prokulicama i pozamašna količina parmezana.

Sastojci su dostatni za 4 porcije pa ih po potrebi prilagodi. Ipak, računaj na to da će svi tražiti repete.

Možda vas zanima... Jednostavna tjestenina s prokulicama i limunom Recepti

tjestenina slanina poriluk | Author: Salt & Lavender/Pinterest Tjestenina s porilukom i hrskavom slaninom foto: Salt & Lavender/Pinterest

Tjestenina s porilukom i hrskavom slaninom

Ako ti je poriluk pri ruci, ovo je jelo pravi izbor za današnji ručak. Kuhanje će trajati 20-ak minuta, a uz poriluk i tjesteninu, trebat će ti nekoliko kriški slanine i, naravno, nezaobilazni parmezan. Posebnu pak će kremoznost dati i malo slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje. No pazi da ne pretjeraš s vrhnjem!

Možda vas zanima... Slasna tjestenina s porilukom i slaninom za brzinski ručak Recepti

tjestenina s graškom | Author: Bakd Raw by Karolin Baitinger/Unsplash Tjestenina s češnjakom i graškom foto: Bakd Raw by Karolin Baitinger/Unsplash

Tjestenina s češnjakom i graškom

Vrijeme je da iskoristiš onu konzervu graška koja stoji u smočnici. U jednadžbu dodaj i češnjak, malo vode u kojoj se tjestenina kuhala te parmezan - i dobit ćeš i više nego zadovoljavajuć rezultat.

U ovom je slučaju slanina također dobra opcija. Kratko je zapeci na tavici pa na ostatku masnoće i maslacu kratko poprži češnjak. 

Možda vas zanima... Brzinski ručak: Tjestenina s češnjakom i graškom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.