Orzoto s gljivama i butternut tikvom

Kombinacija ječma, gljiva i butternut tikve
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 96

Potrebno vam je

  • 100 g ječam
  • 1 kom koncentrat kokošje juhe
  • 200 g buča
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • luk ,bijeli

Priprema

  1. Skuhati kokošji temeljac. Na maslinovo ulje baciti protisnuti češnjak pa oprani ječam. Promiješati pa podlijevati temeljcem dok ne potrošite. Cijelo vrijeme miješati.
  2. Dodati nasjeckane gljive, posoliti, popapriti dok gljive ne puste vodu.
  3. Dodati tikvu nasjeckanu na kockice i kuhati još desetak minuta. Po želji dodati malo vrhnja za kuhanje.
  4. Pred sam kraj umiješati još malo maslinovog ulja.

Izvor Rea Lujić

Posjeti Gastro.hr